Махленски свади: Скопски вестник обвини Music Idol в БГ пропаганда

Шоуто стана повод за разчистване на сметки между конкуренти
10 мар 2009 19:43,
132
Махленски свади: Скопски вестник обвини Music Idol в БГ пропаганда
Снимка: Булфото

Отваряйте си очите на четири, когато става въпрос за българите, дори и за телевизионно шоу.

Това пише в гръмко заглавие близкият до македонското правителство скопски всекидневник "Вечер".

Вестникът обвинява собственика на телевизия А1 (един от най-популярните канали в западната ни съседка, който е с национално покритие) Велия Рамковски, че излъчва българска пропаганда.

Поводът за нападките: А1 излъчи епизод от кастингите на Music Idol 3 в македонската столица, който българските зрители видяха миналата седмица.

В епизода беше показано участието на 15-годишната Мартина Кликовац, която е дъщеря на черногорец и българка от Велико Търново.

„Вечер“ преразказва този момент от кастинга по следния начин: черногорец и българка, които повече от 19 години живеят и работят в Македония, публично отрекоха съществуването на македонския народ. Частната телевизия А1 позволи дуетът Лили и Меланж публично да обявят, че македонският и българският език са едно и също и че македонците и българите са един народ в две държави. Преди участието на дъщеря й пред журито Лили каза, че е нямала проблеми с езика, защото тъй или иначе той бил еднакъв с българския. Нейният съпруг – черногорец, по-голям българин и от Тодор Живков, само потвърди тезата на жена си, че македонците и българите са един народ в две държави.

Dnes.bg припомня, че главният редактор на скопския всекидневник "Вечер" Драган Павлович Латас има сръбски паспорт.

Латас е и шеф в телевизия "Сител" - канал, който също като А1 има национално покритие в Македония.

Това не е първият път, в който на страниците на "Вечер" се публикуват остри материали срещу собственика на телевизия А1 Велия Рамковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Do 123.ne pishi gluposti. spomenatiyat Markovski e komunist i sqvsem yasno koy sa go napravili "makedonec" prez 1937 v Bqlgariya ima 2 komunisticheski partii predanni na kominterna.Tova koeto sega pishesh e nishto drugo osven prodqlzhenie na deloto na kominterna.
130
0
 
0
 
! Отговори
viki11 преди 15 години
Не го намирам като комплекс за малоценност. След едно робство, сръбско, хората не искат ново. Знае ли човек накъде ще избие! Много македонци си знаят, че са потомствени българи, имат тази родова памет. Останалото са политически игри и по-скоро интриги от личности и журналисти. Болен въпрос - обичат да бъркат в раната. Да се радваме, че сме си върнали южна България и северни части, че сега щяха да са сигурно и те като Македония, объркани.
129
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
opredeleno imat kompleks za malocennost )))
128
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Много се извинявам ама не разбирам за какви "македонци" става дума?! Според последните проучвания е ясно, че става дума за "хунзи". От тук следва, че трябва да говорим за участието на хунзи в Мюзик айдъл както и за хунзска държава. И крайно време е да се преименува държавата от БЮРМ на БЮРХ - БИВША ЮГОСЛАВСКА РЕПУБЛИКА ХУНЗИСТАН!
127
0
 
0
 
! Отговори
kotrag преди 15 години
.sitel.com.mk
126
0
 
0
 
! Отговори
kotrag преди 15 години
.sitel.com.mkда им дадем отговор
125
0
 
0
 
! Отговори
Jorjioo преди 15 години
zdr mili makedonci na vaprosut na edna makedonka ot kade sam otgovorix ot trakia e tia me pita a kade e trakia a az ia pitam a kade e makedonia ...vsi4ko e v Balgaria da znaete....
124
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Китайците... всъщост са македонци, и как може САЩ да са стъпили първи на луната.. като там вече има македонски селища!Ей... спир нямат тези неандерталци на запад от Вардар...
123
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Дрънкаш само недомислици:Македонците били отделен народ , бла бла бла!От кога са отделен , от 1945г ?" Ето ти извадка от статията Венко Марковски на Уйкипедия: Младият Венко събужда подозренията на властите (С какво ли пък ги събужда тия подозрения? - Бел. моя) и през 1937 г., след като известно време се крие в Белград, той пристига България. Поради увлеченията си по марксизма, Венко Марковски попада в клопката на македонизма. Както споделя самия Венко Марковски, той сам изпитва върху себе си ... експеримента как от българин се прави македонец. От Скопие дойдох българин, в София станах македонец... От 1941 година нататък той сам убеждава стотици, а чрез творчеството си и хиляди македонски българи, че не са българи... Заедно с много тогавашни български комунисти критикува великобългарския империализъм и българската буржоазия. На такива позиции е Венко Марковски в лагера Еникьой, където е изпратен като опасен за сигурността на българската държава комунистически функционер.Както виждаш в този уйкицитат (пълен с твърде много противоречиви и несъответстващи си твърдения) става въпрос за времето, когато Титова Югославия не съществува. Става въпрос и за още нещо в Скопие (по онова време в Кралство Югославия) никой не му пречи да се чувства българин, още по-малко пък тук, в България, но той се осъзнава като македонец не в Белград, а тук, в София. Нещата някак си не се връзват та нали уж сърбите създали македонската нация, пък сега излиза, че българите я сйздали!Буди съмнение и здравомислието на Венко на 22-годишна възраст осъзнал, че е македонец, а на 51 се преосъзнал като българин. Не говори във негова (и не само в негова) полза и обстоятелството, че в книгата му Кръвта вода не става ясно личат пасажите, написани лично от него (издава го фактът, че не владее добре българската книжовна норма и българския речник) и пасажите, написани от други автори български езиковеди и историци, познаващи се по доброто владеене българския книжовен език и ползването едни и същи, повтарящи се като в поизтрита грамофонна плоча, аргументи срещу истината за Македония. Не знам кой е писал статията, но явно не е много наред с главата.
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a nai-golqmata glupost,koqto bqh 4ula ot MAKEDONCI,e 4e Raina Knqginq bila makedonka i na znameto pi6elo:svoboda ili smurt za MAKEDONIA...e tova ako ne e glupost..prosto ne znam...
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az jiveq v 4ujbina i tuk e pulno s makedonci..prosto ne zanete kakvi hora sa..te znaqt vsi4ko i mogat vsi4ko..prosto ostavam bez komentar za tozi narod..-taka nare4enite MAKEDONCI...
120
0
 
0
 
! Отговори
kook преди 15 години
do 113 taka kato cheta pishesh na perfekten bulgarski. Az primerno ako tolkova nenavijdax nqkoq strana nikoga nqmashe da im govorq/pisha na ezika,a pak sigurno i jiveesh v bulgaria i ne bix se uchudila i ako bulgarski pasport imash... Korenite na moeto semeistvo sa ot Makedoniq. Kogato sa bili voinite i Makedoniq e bila razpokasana moq pradqdo s chast ot semeistvoto si idvat v Bulgaria zastoto e kazval che se chuvstvali bulgari, drugata chast ot semeistvoto sa otishli v Garciq zastoto sa imali po-dobri usloviq za jivot tam. Az ne poznavam edin Bulgarin koito da ne haresva Makedoncite i da ne gi schita za bratq...taka che ne mi e qsno kakvi kompleksi se izbivat i predpolagam dosta politichiski igri ima da se nastroivat narodite ni edin srestu drug...Glupavo e spored men,ama qvno imate nujda da si imate vinovnici za vsichko...koeto mejdu drugoto e tipichna cherta i na nas bulgarite. Nough said.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе вобще неме ***. Тъпата им пропаганда, то е ясно че сърбите яко са ги наседнали и трудно ще се отърсат от тях... обаче аз често казвам за себеси че съм македонец щото майками е от благоевградско.. ся - ако го кажа на някои промит маке мозък той ще си рече че си мисля за неговата псевзо зържавица... обаче Аз си мисля за областта която се казва така и си е в българия независимо каква част от нея(като народ и територия) е извън страната... и искав държавата да защити това мое право - да се наричам македонец по майка без да ставам друг освен българин!
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз не мога да ги разбера тея "македонци". Не се разбират със Сърбия - отделиха се от там. Карат се с Гърция (доскоро даже имаше ембарго). Имат ОГРОМЕН проблем с албанците, които скоро ще ги превземат - множат се като нашите ***, джамиите никнат като гъби. И на фона на това мразят България !? Еми да си мразят - кат им е толкова акъла да ги видим докъде ще стигнат, като всички около тях са им врагове!
117
0
 
0
 
! Отговори
Ядец преди 15 години
През средновековието в Македония никога не е имало българска народност. В няколкото десетки години, в които части от Македония са били завоювани и включени в българската държава, българското присъствие се е свеждало до назначаването българи за управители на областите и крепостите тук. България като държава не съществува от 871 г., когато е превзета от император Йоан Цимисхи и става част от Византийската империя. Затова Василий , наследникът на Цимисхи не би могъл да воюва държавата България, защото тя по негово време не съществува. Поради тази причина 1). Самуиловата държава възниква на територията на Византия , поради което Самуил и братята му са третирани като бунтовници. Ето защоВасилий се отнася към заловените войници не като към пленници, а като към бунтовници и затова постъпва толкова жестоко с тях. 2). Всички средновековни автори, писали за тези събития, са живели по-късно, когато територията на Самуиловата държава се е наричала тема България, а когато Василий е наречен ***, вече повече от век същинска България не съществува, а територията й е включена в темата Паристрион и жителите й се наричат от византийците не българи, а мизи или паристрионци. Така че, ако ставаше въпрос за война тях, Василий щеше да бъде наречен мизоубиец, или паристроноубиец. Той обаче е воювал срещу бунтовниците-българи, т. е. срещу жителите на темата България, и затова е наречен ***.
116
0
 
0
 
! Отговори
neli преди 15 години
MUSIC IDOL IS THE BEST
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до македонец N 113: Мара Бунева нема брат Васил!
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До македонец N 113: Целата полемика околу Бугарскиот" или небугарскиот" карактер на словенското население во Македониа докажува, дека колку и долго да постои една лага, накру вистината излегува нааве.А вистината е дека Македонската нациа" беше провозгласена од Тито и неговите Скопски помагачи и со тоа се целеше постепено да се србизира кореното Бугарско население во Македониа. До 1944 година мнозинството од денешните Македоници" се чуствуваа и нарекуваа само и единствено ***.
113
0
 
0
 
! Отговори
Македонец преди 15 години
Когато не ви стигат думите и аргументите, започвате да ругаете! За умници като вас македонците казват:"Толку му дела", което значи "Толкова му сече главата."За да проумеете по нещичко, ще ви припомня накратко съдбата на семийство Буневи - това е съдбата на хиляди македонски семейства, това е съдбата на Македония, поделена през 1913 година между България, Гърция и Сърбия. Борис Бунев учи в Търговската гимназия в Солун. През междусъюзническата война, когато българските войски се изтеглят от града, той идва с тях в София, където завършва военната академия и става български офицер. Под негово влияние сестра му Мара Бунева се включва във ВМРО на Иван Михайлов, по чието внушение и със знанието на брат си през 1928 година убива сръбският поцейски началник на Скопие Владимир Прелич, в резултат на което за отмъщение са избити от сърбите повече от 300 македонци.Братът на Борис Васил пък остава в Югославия и става сръбски офицер. През 1942 Борис му отива на гости в Белград, но Васил му затръшва вратата под носа с вик Яс немам брат! Защо? Дали заради това, че Борис носи вина за убийството на сестра им, или затова че участва и в окупирането на родната Македония от българската войска през 1941 година, вече никой не може да каже земята отдавна е приласкала и двамата, отнесли със себе си и болката по убитата сестра, и страданието да бъдеш ненавиждан от човека, който ти е най-скъп на този свят собствения ти брат.Съдбата на семейство Буневи това е съдбата на хиляди македонски семейства, това е съдбата на цяла Македония - разпокъсана, разделена, кървяща.
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Македонски *** имало во минатото, ги има и сега, а биди сигурен дека е ги има се повее и повее. Македонски Бугарин = Бугарин од Македониа. Доволно е човек да прочита некои оригинални документи наместо адаптации дополнети со милиони толкуваа на сезнани академици за да добие реална претстава за тоа како се самоопределувале повеето луе во Македониа во минатото.